Voorstelling

Click to enlarge

In 1962 richtte vader Herman Mattan in Ardooie zijn eigen onderneming op. Zo was de naam MATHER geboren, nl. de eerste drie letters van naam en voornaam van MATtan HERman.
In de voorbije vijvenveertig jaar bouwde hij een groot aantal opleggers van de meest diverse pluimage. Al die tijd stond zijn echtgenote in voor het administratieve gedeelte van het bedrijf. Behalve de overige medewerkers, werkt sinds 1990 ook zijn zoon, Geert, mee in de onderneming.

Door de jaren heen concentreerde Mather zich op een vijftal pijlers. Vooreerst was er vanaf de aanvang van het bedrijf de bouw van aanhangers en opleggers. Aanvullend bij deze constructieactiviteit werd ook voor het onderhoud en de herstellingen van de trailers van het eigen merk en van andere merken gezorgd. Een derde activiteit bestaat in het aan- en verkopen van tweedehands getrokken materiaal. Op de vierde en vijfde plaats komt de verhuur van trailers en van telescopische kranen. Zo ving Mather in 1990 aan met het verhuren op korte termijn van telescopische kranen. Deze worden het vaakst op korte termijn met chauffeur verhuurd. Dit kan gaan van enkele uren tot meerdere dagen. De kranen worden altijd met een machinist verhuurd.


In 1996 werd eveneens voorzichtig van start gegaan met het verhuren van getrokken materieel. Eerst werd goedkoper, tweedehands materiaal ingezet om de markt even af te tasten. Tevens werden er verschillende soorten in het verhuurgamma gestoken. Daarna werden er regelmatig nieuwe opleggers aangekocht voor diverse toepassingen.

In november 1999 zijn we aan de voorbereiding begonnen om een VCA-certificaat te behalen. Voor het behalen van dit certificaat hebben we ons laten begeleiden door een externe consulent. In mei 2001 hebben we, via een audit, ons VCA**certificaat behaald. Wij zullen dus ook verder werken op een veilige, gezonde en milieuvriendelijke manier.

Click to enlarge

In juni 2003 werd een nieuwe kraan LTM 1045 met hefcapaciteit van 45 ton in gebruik genomen. In het najaar van 2003 werd doordat het administratieve werk groeide een part-time bediende aangeworven. Eind 2003 werd een kraan van 70 ton, met kraanmachinist en werk, van een collega overgenomen.

In het voorjaar van 2005 werd een kraan Faun van 110 ton aangekocht. Door het jaar heen werden ook een 10-tal nieuwe opleggers in gebruik genomen. In het najaar van 2005 werd een nieuwe testbank aangekocht om een identieke remproef zoals in de keuring te kunnen uitvoeren.

Vandaag de dag heeft Mather meer dan 70 trailers in verhuur. Daarnaast hebben we 7 telescopische kranen ter beschikking, zijnde 1x15ton, 2x30ton, 1x45ton, 1x110ton, 2x70ton met een maximale hoogte van 70 meter. Voor dit alles kunnen wij een beroep doen op 12 personeelsleden. De firma beschikt ook nog over twee trekkers om trailers aan en af te voeren van keuringen, klanten, leveranciers,....
Tevens hebben we 7 servicewagens die ingezet worden ten dienste van de klant.

Click to enlarge